Annons från Phonak

Hör du allt på jobbet? Så kan Roger™ hörselprodukter underlätta för dig

Konferenslokaler med kala väggar, hårda stolar som skrapar mot golvet eller ett öppet kontorslandskap. Om du lever med en hörselnedsättning och har hörapparater vet du hur ljudmiljön på din arbetsplats kan påverka din vardag. Genom att komplettera dina hörapparater med Roger hörselprodukter kan du höra bättre i möten, i stökiga miljöer och på avstånd.


Enligt Hörselskadades Riksförbund lever cirka 700 000 personer i åldern 16-65år med en hörselnedsättning. En studie* från 2017 visar att nedsatt hörsel ofta kan vara orsaken till att en person väljer att gå i pension i förtid.

– Även de mest kraftfulla hörapparaterna har begränsningar – särskilt i buller och på avstånd. I en omgivning med mycket störande bakgrundsljud eller på avstånd från den som pratar kan det vara svårt för någon med hörselnedsättning att höra vad en annan person säger, förklarar Lisa Hanson, Marketing Product Manager.

Lever du med en hörselnedsättning? Läs mer om Roger hörselprodukter här…

Trådlösa mikrofoner för alla tillfällen

Roger mikrofoner och mottagare bygger på Phonaks unika Roger-teknik. Roger är en digital standard med enastående resultat i bullriga miljöer och på avstånd. Talarens röst överförs direkt trådlöst till personen som har hörapparater. Du placerar de trådlösa mikrofonerna på bordet och vid större möten kan du komplettera med flera mikrofoner. Talet överförs då klart och tydligt, oavsett från vilket håll det kommer.

– Det finns även mikrofoner som kan fästas på kläderna eller hängas runt halsen på den som pratar. Det är väldigt bra om du till exempel ska lyssna på en föreläsare eller presentatör på jobbet, berättar Jessica Samuelsson, Project Manager, Marketing Communication.

Här kan du läsa mer om hörselprodukter på arbetet…

De får mitt liv att fungera

Dorthe arbetar som terapeut för unga missbrukare och hennes dagar är fyllda med samtal och möten. Dorthe har levt med en hörselnedsättning i större delen av sitt liv. Hon berättar om sina hjälpmedel Roger Select och Roger Table Mic II.

– Jag har nytta av mina mikrofoner varje dag. De är uppkopplade hela tiden oavsett om jag sitter i enskilda samtal, möten med flera personer eller när jag pratar i telefon, säger hon.

Hon menar att hon inte hade fått sitt arbetsliv att fungera om hon inte haft tillgång till sina hörselprodukter. Att anstränga sig för att höra vad som sägs tar på krafterna.

Lyssna på Dorthes berättelse i filmen

 

Sök bidrag hos Försäkringskassan

Du som är yrkesverksam med nedsatt hörsel har rätt att söka bidrag från Försäkringskassan för hörseltekniska hjälpmedel. Börja med att besöka en audionom som kan styrka din hörselnedsättning med ett audiogram.

– Eftersom det är viktigt att du får rätt produkter låter vi dig först prova dem på jobbet utan kostnad. Är du nöjd efter provperioden kan du ansöka om bidrag hos Försäkringskassan. Blir du beviljad bidrag får du dina personliga hjälpmedel att använda på arbetsplatsen, säger Tina Nilsson.

Vill du får mer information och prova kostnadsfritt? Klicka här…

 

*Working for Change survey report